Behind the Scenes at Blackfriars

All in orange at Blackfriars

This is what I’d look like if I was part of the team constructing the new Blackfriars station, which was opening 19th May 2013. I’d like to thank Network Rail and First Capital Connect for allowing me the chance to do this. (And to Ham for taking the picture).

The new station has taken three and a half years to complete. The bridge has been made wider, and there are four platforms. There will be new carriages 50% longer than their predecessors. And there will be more services that are more direct.

Barges were used to transport 14,000 tonnes of materials during the build, saving 2000 lorry journeys.

The views from the station are spectacular with the Shard and Tate from one point and St. Paul’s the other…

(the weather can’t be helped).

The interior is light and airy, and there are solar panels covering the roof…

This Post Has 3 Comments

  1. Orange suits you and this is a great post on your blog…

  2. Thanks John – just as I was about to take a new orange summer top from ASOS to charity thinking it was just too orange…

  3. Great photos. Did I dream that it is the only train station in Europe that is located over water, or did I completely make that up.

Comments are closed.

Close Menu